Werken bij STAB


Werken bij STAB betekent dat je een specialist bent die graag helderheid wil verschaffen. Vaak spelen in kwesties talloze rapporten een rol, al dan niet gepaard met een dosis emoties. Een STAB-adviseur brengt de gegevens op orde en weet aan de rechter (maar ook aan partijen) uit te leggen welke gegevens relevant zijn en waarom. Juist door onze onpartijdigheid zijn we niet gevoelige voor politieke druk.

Die voelen we wel, maar we blijven bij de feiten en kunnen daarom feilloos aanstippen hoe het in elkaar steekt. Kloppen die rapporten wel? Zijn de goede uitgangspunten gebruikt?
En we verifiëren dat ook ter plaatse. Komt de feitelijke situatie wel overeen met de beschreven situatie in de onderzoeken? Zit er bijvoorbeeld een raam in de gevel, zijn er ontsluitingsroutes, of wat is precies de afstand tussen objecten?

Als STAB-adviseur wil je weten hoe het echt zit, en dat kan je aan de rechter vertellen.

STAB aan het werk


Niet zelden krijgt een adviseur op locatiebezoek te horen: wat heb jij een leuke baan!

En dat klopt. We zijn ook echt uniek in wat we doen, dat alleen al is een uitdaging op zich. Maar we komen ook echt overal. Van koeienstal tot supermarkt, Van bedrijfsterreinen voor grote chemie-bedrijven, tot slootjes met beschermde diersoorten. We zitten regelmatig aan keukentafels te praten met burgers die voor het eerst in hun leven in een beroepszaak belanden. En gaan vervolgens naar bestuurstafels bij een gemeentehuis, of nemen plaats bij een groot advocatenkantoor. Want we spreken in iedere kwesties altijd met alle partijen.

En ja, we schuiven daarvoor en daarna aan onder bureau. Want voordat we op bezoek gaan, nemen we kennis van alle stukken en bereiden gerichte vragen voor. En na afloop moet alles wat je gezien en gehoord hebben ook worden vastgelegd in het deskundigenverslag. Dus het werk betekent ook veel achter de computer. Een STAB-adviseur vindt dat ook leuk, om alle gegevens te verwerken tot een bondig advies waarmee de rechter uit de voeten kan. En die voor alle partijen begrijpelijk is.

Samenwerking


STAB-adviseurs werken veel in teamverband. Voor bijna iedere kwestie die STAB behandelt, stellen we een projectteam op. Dat kan een team van 2 personen zijn (met gelijkwaardige verdeling), of een team van 8 of 9 personen (waarbij vaak een projectleider wordt aangewezen). Zo bundelen we onze kennis, hebben we altijd betrokken collega’s en gaan we ook zelden alleen op pad.

Adviseurs komen ook samen in kennisgroepen, waarbij zij op basis van hun eigen vakgebied kennis uitwisselen. Hier is altijd ruimte om te sparren met collega’s die niet in een projectteam zitten, maar wel kunnen meedenken op jouw terrein.

Dat STAB een open cultuur met samenwerken ambieert, blijkt ook wel uit de inrichting van ons kantoor. We hebben mooie samenwerkplekken gemaakt, waar je met meerdere mensen bij elkaar kunt zitten en werken, zonder dat je andere tot last bent. En ben je juist toe aan heel geconcentreerd aan de slag te gaan? Dan kan dat ook in stilteruimtes. En meerdere ruimtes zijn bovendien ingericht op hybride werken, zodat iemand die niet op kantoor kan zijn, toch eenvoudig kan deelnemen aan een overleg.

En niet te vergeten, onze FIKA! Een momentje in de ochtend naar goed Zweeds gebruik, waarbij contact met elkaar centraal staat, en niet het werk. Iedereen die daar zin in heeft, kan met een kop koffie/thee en desgewenst een koek of een stuk fruit, even weg van zijn kantoorplek.

Foto locatiebezoek

Hoe kan een dag bij STAB eruit zien?


Vraag je je af wat werken bij STAB nou concreet inhoudt?

Hieronder een opsomming van hoe een STAB-adviseur zijn dagen kan vullen:
– dossieronderzoek
– afspraken maken met partijen, stukken opvragen
– verslag schrijven
– locatiebezoeken door heel het land
– workshops of cursus geven, intern of voor de rechtbank
– verschijnen ter zitting
– cursus volgen
– jurisprudentie zoeken/lezen/delen
– kennisgroepoverleg
– een artikel schrijven

En dat wisselen we af met bijvoorbeeld een rondje hardlopen (of wandelen) in het prachtige Haagse Bos , en de leuke uitjes (al dan niet educatief) die STAB ook met regelmaat organiseert.

Wat maakt iemand een STAB adviseur?


Denk jij dat je past bij STAB?

Beschik je over academisch werk- en denknniveau?

Ben je thuis op het gebied van omgevingsrecht?

Wil je graag onafhankelijk werken, kunnen zeggen waar het op staat?

Kan je goed omgaan met partijen van allerlei niveau?

Ben je goed in het schrijven van volledige verhalen, van inleiding tot conclusies?

Vind je het belangrijk om een maatschappelijke bijdrage te leveren?

Kijk op de vacature pagina of er een functie beschikbaar is waar jij in past. En is dat niet het geval, maar hebben we toch je interesse gewekt? En denk je dat je waardevol voor STAB kunt zijn? Neem dan contact op met…..