STAB is een unieke organisatie van onafhankelijke gerechtelijk deskundigen op het gebied van het omgevingsrecht. Met onze verslagen waarborgen wij een gelijk speelveld in de fysieke leefomgeving voor burgers of ondernemers die tegen de overheid procederen.
Wij kijken onafhankelijk, onpartijdig en objectief naar feiten en omstandigheden die in een zaak spelen en rapporteren daarover aan de rechter.

STAB adviseert. Het recht spreekt.

STAB in onze wereld waar het recht spreekt

In de wereld van milieu en ruimtelijke ordening is STAB uniek. Wij zijn hèt adviesorgaan voor de rechtbank en de Raad van State. De Nederlandse rechters kunnen ons in een zaak als deskundige aanstellen. Uitsluitend op hun verzoek stellen wij onpartijdig onderzoek in, en leveren wij hen advies over een geschil tussen burgers, ondernemers of overheden. Wij schrijven vanuit dat onderzoek een onafhankelijk advies voor de rechter. In dat advies staan de belangen van de betrokken partijen centraal. Deskundigheid en een gedegen advies is voor alle partijen noodzakelijk voor vertrouwen in de rechtspraak.

STAB cultuur

Als adviseurs zijn wij naar buiten toe formeel zoals bij een zitting. Wij zijn tenslotte de onafhankelijke deskundigen. In contact met burgers spreken we duidelijke taal. Uiteindelijk gaat het erom dat alle betrokkenen voldoende van het probleem, de feiten en inhoud weten. Maar intern zijn we een platte organisatie en werken we op basis van gelijkwaardigheid.

Het gevoel van maatschappelijk betrokken zijn en gelijkwaardigheid; dat is wat ons allen drijft. Als STAB-medewerker ben je neutraal en objectief, ook al denk je er soms anders over. Met onze bonte verzameling van collega-specialisten zijn we echt een kennisbank te noemen. Voor bijna iedere kwestie die STAB behandelt, stellen we een projectteam op. Zo bundelen we onze kennis, hebben we altijd betrokken collega’s en gaan we zelden alleen op pad. Een brede interesse, oog voor de medemens en leergierig zijn, dat zijn belangrijke eigenschappen die je als STABber moet hebben.

In de ochtend hebben wij onze FIKA! Naar goed Zweeds gebruik, waarbij contact met elkaar centraal staat, en niet het werk, kletsen we even bij. Iedereen die daar zin in heeft, kan met een kop koffie/thee en desgewenst een koek of een stuk fruit, even weg van zijn kantoorplek.

STAB in Den Haag

Ons kantoor is gevestigd in het SER-gebouw aan de Bezuidenhoutseweg en dateert van 1971. Het is ontworpen door architectenbureau Westerhout, Smid en Cramer. We zitten centraal in Den Haag op maar 10 minuten lopen van station Den Haag Centraal en makkelijk bereikbaar met de auto. Voor adres en route, klik hier.

Dat wij een open cultuur met samenwerken ambiëren, blijkt ook wel uit de inrichting van ons kantoor. Het is industrieel en huislijk. We hebben mooie samenwerkplekken, waar je met meerdere mensen bij elkaar kunt zitten en werken of kunt genieten van een Haagse Kakker (gevuld krentenbrood met amandelspijs, kaneel, roomboter en noten). Ben je toe aan een dagje geconcentreerd werken? Dat kan in de stilteruimtes. Ook hebben wij meerdere ruimtes die zijn ingesteld op hybride werken, zodat iemand die niet op kantoor kan zijn, toch eenvoudig kan deelnemen aan een overleg.

Al dat werk wisselen we af met bijvoorbeeld een rondje hardlopen (of wandelen) in het prachtige Haagse Bos. Of met de leuke uitjes (al dan niet educatief) die STAB ook met regelmaat organiseert.

Vacatures

STAB is een mooi en rechtvaardig bedrijf om voor te werken. Vanuit een positieve werksfeer, gelijkwaardigheid en waardering vindt ons team het prettig werken bij STAB. Daar kan jij vast aan bijdragen. Wil je ook werken bij STAB? Bekijk onze vacatures.