Wat hebben een geluidsexpert, planoloog, bosbouwer, planschade- en dijkverzwaringsexpert, met elkaar gemeen? Het zijn onze adviseurs, de STABers, allemaal bezig met de maatschappij en haar omgeving.
De onderste steen boven halen en niets als vanzelfsprekend beschouwen, dat is wat ons drijft en hoort bij STAB. We zijn kritisch, veelzijdig, eigenwijs en oplossingsgericht. Met een focus op inhoud en een luisterend oor voor de betrokken partijen. Ook willen wij een onpartijdige bijdrage leveren in een geschil. Dit doen we door de rechter op een heldere en goed onderbouwde manier te adviseren.
We delen onze kennis graag met elkaar. Dat doen we in de vorm van interne trainingen en door in teams samen te werken. Een brede interesse, oog voor de medemens en leergierig zijn, dat zijn belangrijke eigenschappen die je als STABber moet hebben.
Om onze onafhankelijkheid en onpartijdigheid te waarborgen is wettelijk bepaald dat onze medewerkers geen functies of betrekkingen buiten STAB mogen vervullen of bekleden, die onpartijdigheid of onafhankelijkheid in het geding kunnen brengen.

STAB in het veld

STAB-adviseurs komen echt overal. Van koeienstal tot supermarkt, van bedrijfsterreinen tot slootjes met beschermde diersoorten. We zitten regelmatig aan de keukentafel met burgers, de bestuurstafel van een gemeentehuis of aan tafel bij een groot advocatenkantoor.
Je krijgt bij ons ruimte om een zaak tot op de bodem uit te zoeken. Een locatiebezoek of gesprekken met betrokken partijen hoort daarbij. Want we spreken in iedere kwestie altijd met alle partijen. Waarbij wij soms letterlijk met de voeten in de klei staan.
De puzzel leggen, dat is de kern van ons vak. Hoe zijn de onderzoeken gedaan? Wat zijn de gevolgen van het besluit? Hoe raakt dat mensen en hoe reageren die daarop?  Het puzzelen, spitten en op onderzoek uitgaan brengt ons tot een gedegen en nauwkeurig advies.

We staan zeker niet dagelijks te spitten in die klei. Een groot deel van onze tijd zijn we bezig met het uitwerken van het adviesrapport voor de rechter. De verslaglegging van een onderzoek en het advies wordt voor de rechters in duidelijke taal geschreven. Daarbij is het meeleven en begrip tonen niet iets wat je in een verslag een plek kan geven. Je goed kunnen uitdrukken op papier is dan ook belangrijk.

Lijkt het jou ook interessant om bij STAB te werken? We gaan graag met je in gesprek.
Neem contact op met met Tjeerd van der Meulen
(tel: 06 -13267878, mail: info@stab.nl) voor meer informatie!

Wie werkt bij STAB?

Wie zijn de mensen achter ons werk? De adviseurs achter STAB die inhoudelijk de geschillen tussen burgers, bedrijven en overheden voor de rechter tot op de bodem uitzoeken? In november 2021 hebben we – ter ere van ons jubileumjaar een boek uitgebracht, waarin we uiteraard ook onze adviseurs aan het woord laten. Hoe ervaren zij ons werk, wat vinden ze er mooi aan en wat is soms lastig? Hieronder vind je enkele interviews, die een goed beeld geven wat hoe een adviseur bij STAB het werk beleeft.

Interview met
Jos Legierse

Interview met
Peter Willems

Interview met
Rixt Kooistra

Ook werken bij STAB? Bekijk hier onze openstaande vacatures

STAB is een mooi en bedrijf om voor te werken. Vanuit een positieve werksfeer, gelijkwaardigheid en waardering vindt ons team het prettig werken bij STAB. Daar kan jij vast aan bijdragen.

Zijn dit misschien jouw nieuwe collega's?