Wat maakt iemand een goede STAB-adviseur? Natuurlijk zijn onze adviseurs deskundig, hebben vaak een academisch werk- en denkniveau en zijn thuis in omgevingsrecht. Het draait echter niet alleen om de kennis en expertise, we vervullen ook een maatschappelijke rol. Met ons werk brengen wij de partijen op een gelijk niveau, en omdat we onafhankelijk adviseren, hebben we ook geen politieke druk.
Voor ons werk zijn dus ook de softskills heel belangrijk, je moet goed kunnen luisteren wat betrokken partijen vertellen, en de juiste vragen kunnen stellen om tot de kern te kunnen komen. Daarbij hou je rekening met de kennis en achtergrond van partijen. Het werkt vergt creativiteit, nooit zijn twee zaken hetzelfde. En tot slot is het van belang dat een adviseur de informatie volledig, duidelijk en in klare taal in het STAB-verslag aan de rechter kan uitwerken.

Om bij STAB aan de slag te kunnen, vragen we niet om jarenlange werkervaring. Wel om de drive om die echte expert te worden. Kijk op de vacature pagina of er een functie beschikbaar is waar jij in past. En is dat niet het geval, maar hebben we toch je interesse gewekt? En denk je dat je waardevol voor STAB kunt zijn?

Neem dan contact op met Tjeerd van der Meulen
(tel: 06 -13267878, mail: info@stab.nl).

STAB in het veld

STAB-adviseurs komen echt overal. Van koeienstal tot supermarkt, van bedrijfsterreinen tot slootjes met beschermde diersoorten. We zitten regelmatig aan de keukentafel met burgers, de bestuurstafel van een gemeentehuis of aan tafel bij een groot advocatenkantoor.
Je krijgt bij ons ruimte om een zaak tot op de bodem uit te zoeken. Een locatiebezoek of gesprekken met betrokken partijen hoort daarbij. Want we spreken in iedere kwestie altijd met alle partijen. Waarbij wij soms letterlijk met de voeten in de klei staan.
De puzzel leggen, dat is de kern van ons vak. Hoe zijn de onderzoeken gedaan? Wat zijn de gevolgen van het besluit? Hoe raakt dat mensen en hoe reageren die daarop?  Het puzzelen, spitten en op onderzoek uitgaan brengt ons tot een gedegen en nauwkeurig advies.

We staan zeker niet dagelijks te spitten in die klei. Een groot deel van onze tijd zijn we bezig met het uitwerken van het adviesrapport voor de rechter. De verslaglegging van een onderzoek en het advies wordt voor de rechters in duidelijke taal geschreven. Daarbij is het meeleven en begrip tonen niet iets wat je in een verslag een plek kan geven. Je goed kunnen uitdrukken op papier is dan ook belangrijk.

Lijkt het jou ook interessant om bij STAB te werken? We gaan graag met je in gesprek.
Neem contact op met met Tjeerd van der Meulen
(tel: 06 -13267878, mail: info@stab.nl) voor meer informatie!

STAB als kennisorganisatie

Natuurlijk is relevante werkervaring en vooropleiding belangrijk voor onze STABbers. Wij zien dit als een begin. Want als STAB-adviseur kan je zelf bepalen welke opleiding of workshop je wilt doen. Onze adviseurs komen ook samen in kennisgroepen, waarbij zij op basis van hun eigen vakgebied kennis uitwisselen. Hier is altijd ruimte om te sparren met collega’s die niet in een projectteam zitten, maar wel kunnen meedenken op andermans terrein.
Daarnaast vinden wij het belangrijk dat een adviseur zich niet alleen vakinhoudelijk ontwikkelt, maar ook op vaardigheden en andere vlakken zoals interviews afnemen, mindmappen, snellezen, presenteren etc.

Met onze STAB-academie bevorderen en waarborgen wij de interne kennis. Hierdoor is onze kennis altijd actueel en op hoog niveau. Naast het intern delen van kennis, delen wij onze kennis over onderwerpen als geluid, stankoverlast of dijkversterking ook graag met externen via kennisgroepen, workshops of door het geven van cursussen aan rechters.

Nieuwsgierig? Lees meer over onze deskundigheid & vakgebieden.

Wat krijg je er voor terug?

Dat het merendeel van de mensen die bij STAB komt werken, het volhoudt tot aan zijn of haar pensioen, is niet voor niets. Bij STAB is het werk altijd uitdagend, er zijn geen twee zaken één op één te vergelijken. Zelfs niet als het over hetzelfde bedrijf gaat.
En omdat we werken met korte termijnen (van enkele weken tot enkele maanden), ben je altijd in beweging. Als je in de ene zaak wacht op aanvullende stukken, kan je in een andere zaak op locatiebezoek bijvoorbeeld.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om uitdaging. Bij STAB ben je gegarandeerd van een gedegen opleidingstraject. We hebben een unieke baan, dus we hechten er veel waarde aan om iemand ook goed in te werken. We laten je niet zwemmen, maar koppelen je aan een ervaren adviseur die jou de kneepjes van het vak bij brengt.

Bovendien is er bij STAB alle ruimte om je als diepte- of breedtespecialist te ontwikkelen. Kennis is onze kracht, dus die houden we op peil en we maken daar tijd en budget voor vrij

STAB volgt de salarisschalen van overheid, van schaal 10 voor een junior, tot schaal 12 voor een senioradviseur. Daarnaast krijg je een laptop en telefoon in bruikleen, en maken we gebruik van de IKB-regeling. Thuiswerken voor een deel van de werktijd is bij ons gebruikelijk. Dit kan in goed overleg worden afgestemd.