Op dinsdag 19 mei waren 4 adviseurs van de STAB digitaal aanwezig op een zitting van de Rechtbank Midden-Nederland.

STAB is gewend in de rechtszaal een toelichting op onze adviezen te geven. Door de corona beperkingen kunnen nu maar een beperkt aantal mensen in de rechtszaal aanwezig zijn, en kunnen andere betrokkenen via een videobelverbinding virtueel deelnemen aan de zitting.

Het was even wennen, niet alleen voor ons maar voor alle betrokkenen. Tijdens de testsessie konden de technische hobbels gelukkig goed worden verholpen. Daardoor verliep de zitting, die al met al zo’n 6 uur duurde, uiteindelijk voorspoedig.

De zaak had betrekking op een Windpark. De rechtbank heeft vragen gesteld over de onderwerpen slagschaduw en natuur waarop de STAB-adviseurs een toelichting hebben gegeven waarmee de rechtbank zich tevreden toonde. Een interessante ervaring die aantoont dat ook met de beperkingen door corona goede rechtspraak ten volle door kan gaan.