Met gepaste trots laten wij weten dat afgelopen maandag één van onze collega’s is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Pascal Stroeken (50) zet zich – samen met Ronald van Harxen – al jaren in voor het behoud van de steenuil. In 1986 zijn zij samen begonnen in zuidoost Achterhoek met steenuilenonderzoek. Sinds de jaren negentig is Pascal een van de drijvende krachten van de stichting STONE (steenuilenoverleg Nederland). Pascal houdt zich ook bezig met educatie over de steenuil en heeft hierover verschillende publiekspublicaties geschreven.
Eerder ontvingen de beide heren al meerdere onderscheidingen, waaronder een internationale onderscheiding voor het baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar de steenuil.
Pascal was totaal verrast, en voelt zich terecht vereerd: “Het is heel leuk dat iets wat je gewoon graag doet, zo gewaardeerd wordt.”

De uitreiking was op zichzelf ook bijzonder: in Winterswijk op het erf waar de webcamkast van “Beleef de Lente” hangt. Op de website van de  Vogelbescherming is deze broedkast te volgen, en kunt u de broedende steenuilen zien (klik hier voor de directe link).