Deze week neemt STAB afscheid van een prominent persoon: Roel Booden gaat met pensioen. Roel is een man die echt alle kanten van STAB heeft gezien. Begonnen als adviseur in maart 1982 en via de voormalige functie van hoofd ICT eindigde hij als hoofd Service Center met een plaats in het MT.
In de afgelopen jaren zorgde Roel, samen met zijn collega’s van ICT, dat STAB altijd vooropliep op het gebied van technische ontwikkelingen. Zo was voor STAB het verplichte thuiswerken gelijk dik onder controle, omdat de systemen daar allang op ingericht waren. En aan de lopende band ontwikkelde Roel, in STAB-mond ook wel “Captain Powerapps” genoemd, apps en toepassingen die het werk bij STAB voor de adviseurs makkelijker maakte. Hij zorgde er ook voor zijn pensioen nog voor dat STAB helemaal klaar is voor het moment dat onze opdrachtgevers volledig digitaal gaan werken.
In het MT was hij een gewaardeerd lid; met een kritische blik hield hij ons scherp en tegelijkertijd hield hij de vaart erin door snel te handelen met altijd de focus op de toekomst en het STAB-belang. We gaan in Roel een zeer prettige en waardevolle collega missen maar hij laat gelukkig een indrukwekkende “erfenis” achter.