STAB adviseert haar opdrachtgevers na gedegen onderzoek. Afhankelijk van de opdracht bepalen we een termijn die gewoonlijk tussen 4 weken en 4 maanden ligt. Begin maart was dat anders toen we door Mr. Frank Visser werden gevraagd om als veiligheidsdeskundige mee te werken aan zijn televisieprogramma. De zaak betrof een braakliggend terrein in een woonstraat in Pernis.
Op het terrein stonden oude campers en caravans, waar gevaarlijke stoffen in waren opgeslagen (diesel en olie). Ook werd op het terrein geklust aan invalidewagens. De buren vreesde voor hun veiligheid. De vraag aan STAB was om te beoordelen of de situatie voldoende veilig was.
Na een korte voorbereiding op kantoor, bezochten we de locatie en nog dezelfde middag gaven wij ons advies in de hoorzitting. Dit alles natuurlijk onder toeziend oog van de camera. Bij het bezoek hadden we geconstateerd dat diverse jerrycans met olie, diesel en onbekende stoffen in de voertuigen stonden. Bij de hoorzitting konden we onze bevindingen nader toelichten.

Wilt u ook eens zien hoe STAB-adviseurs te werk gaan of weten hoe deze zaak is afgelopen? De rol van onze adviseurs en de uitspraak kunt u zien in de uitzending, komende donderdag, 21.30u, SBS6.