Hoewel ons jubileumfeestje om begrijpelijke redenen voorlopig uitgesteld wordt, verschijnt deze maand wel ons mooie jubileumboek.
Zeer lezenswaardig is het hoofdstuk over de toekomst van STAB. Bart Jan van Ettekoven, voorzitter van de ABRvS, Rosa Uijlenburg, staatsraad, Chris Backes, hoogleraar Omgevingsrecht UU en Maarten Verhoeven, bestuursrechter bij de rechtbank Oost-Brabant geven hun visie op de rol van STAB in het licht van de nieuwe Omgevingswet en andere ontwikkelingen.
Wordt bijvoorbeeld onteigening de nieuwe zaaksoort die zich als gevolg van de Omgevingswet bij de bestuursrechters zal aandienen waar STAB in kan adviseren? Of is er straks advies nodig over algoritmen en blockchain die onvermijdelijk op het pad van de bestuursrechter gaan komen? STAB staat in ieder geval alvast in de startblokken.