STAB is opgenomen in Landelijk Register Gerechtelijke Deskundigen (LRGD), dat vooral de domeinen van het civiele – en het bestuursrecht afdekt. Deze registratie heeft niet alleen meerwaarde omdat rechters kunnen opzoeken of STAB deskundig is op een bepaald gebied, het biedt ook kwaliteitsgaranties. Als ingeschreven deskundige ben je gehouden aan de gedragscode voor deskundigen in civiel en bestuursrecht. Daarnaast stelt het register eisen aan verplichte uren permanente educatie en doorloop je als deskundige aan de JPAO in Leiden de postacademische opleiding tot gerechtelijk deskundige.

Eén van onze nieuwe collega’s studeert dit voorjaar af: “Een pittig programma, heel uitdagend. Ook interessant om met andere vakgebieden kennis te maken. De opleiding wordt verzorgd door diverse mensen uit de rechtspraak. Het is leerzaam te horen hoe de rechter met een deskundigenadvies omgaat. Mijn examenstukken zijn inmiddels ingeleverd, over een paar weken volgt het mondeling examen.”

We wensen Kees veel succes!